

## **SCHEDULE**

DAY ONE - Thursday 26th April

Conference Moderator: Chaim Even Zohar

Registration 8.30 am (All participants are requested to be in their seats by 9.15 am) **Inaugural Session** (45 min) 9.30-10.15 **Welcome Address** Sanjay Kothari, Chairman, GJEPC **Guests of Honour** H.E. Mr. Aguinaldo Jaime, Joint Minister in the Cabinet of the Prime Minister of Angola and Head of Angola's Economic Team Hon Mr. P.H.K. Kedikilwe, Minister of Minerals, Energy & Water Resources, Botswana **Presiding Guest's Address** Hon. Shri Jairam Ramesh, Minister of State for Commerce, Government of India **Chief Guest's Address** Hon. Shri Vilasrao Deshmukh, Chief Minister, State of Maharashtra **Introductory Session** (25 min) 10.15-10.40 Introductory Remarks by Moderator India: The Hub of the Diamond Industry **Praveenshankar Pandya** – Convener, Rough Diamond Sourcing Sub-Committee, GJEPC Tea Break (20 mins) 10.40 - 11.00Session I (2 hrs) 11.00 - 1.00 **Rough Producers' Strategies for the Immediate Future** Moderator's Intro **Gareth Penny** – Managing Director, De Beers Group Sergey Vybornov – President, Alrosa Co. Ltd (Presentation to be delivered by Yuri K. Okoemov - Director General, USO of Alrosa) **Dr. Manuel Arnaldo Calado** – Chairman of the Administrative Council of Endiama (Endiama's presentation to be delivered by Alberto Fancony, Director of Planning & Investment of Endiama) Steve Hodgson – Managing Director, Rio Tinto Diamonds NV O/A Lunch (1 hr) 1.00-2.00

**Dilemmas Before Manufacturing Centres** 

Session II

Moderator's Intro

(2 hrs)

Kaushik Mehta – Chairman, Eurostar Diamond Traders NV & Vice President, HRD Shmuel Schnitzer – Partner, M. Schnitzer & Co. & Hon. Life President, WFDB

2.00-4.00

Ketan Parikh – Senior Partner, Mahendra Brothers

R. Gopalan – Jt. Secretary, National Manufacturing Competitive Council, Gol

Q/A

 Tea Break
 (15 mins)
 4.00-4.15

 Session III
 (1 hr 05 mins)
 4.15-5.20

**Towards a More Responsible Diamond Industry** 

Moderator's Intro

Kago Moshashane – Dy. Permanent Secretary, Ministry of Minerals, Energy & Water Resources, Botswana

Martin Rapaport - President, Rapaport Group

Q/A



## **SCHEDULE**

DAY TWO - Friday 27th April

Conference Moderator: Chaim Even Zohar

Session I (1 hr 25 mins) 9.30-10.55

Local Aspirations & Beneficiation and What it Means for the Diamond Industry

Moderator's Intro

**H.E. Aguinaldo Jaime** – Joint Minister in the Cabinet of the Prime Minister of Angola and Head of Angola's Economic

Team

Hon P.H.K. Kedikilwe – Minister of Minerals, Energy & Water Resources, Botswana

**Abiel Mngomezulu** – Deputy Director General, : Mineral Policy and Promotion, Department of Minerals and Energy,

South Africa

Q/A

Tea Break (15 mins)

10.55-11.10

Session II (1 hr 25 mins) 11.10-12.35
Emerging Trading Hubs: The Future Map of the Diamond Industry

Moderator's Intro

Ahmed Bin Sulayem - COO, Dubai Multi Commodities Centre

**Caroline Yuan** – *Director*, Shanghai Diamond Exchange

**Anoop Mehta** – *President*, Bharat Diamond Bourse

Q/A

Session III (1 hr 05 mins) 12.35-1.40

**Synthetic Diamonds: Threat or Opportunity?** 

Moderator's Intro

Ronnie VanderLinden – President, Diamex Inc

Stephane Fischler – Fischler Diamonds & Secretary General, IDMA

Q/A

Lunch Break (1 hr) 1.40-2.40

Session IV (1 hr 05 mins) 2.40-3.45

Financing the Diamond & Jewellery Industry

Moderator's Intro

Loet Kniphorst – Global Head, International Diamond & Jewellery Group, ABN AMRO Bank NV

Bharati Rao – Dy. Managing Director & Chief Credit Officer, State Bank of India

Q/A

Session V (1 hr 05 mins) 3.45 -4.50

Retail Markets: Revitalising the Established; Introducing the New

Moderator's Intro

Beryl Raff – Executive Vice President & General Merchandise Manager of Fine Jewellery, J.C. Penney Co. Inc

Hemant Shah - Convener, PM&BD Sub-Committee, GJEPC

Q/A

Concluding Session 4.50-5.15

**Summing Up** 

Panel Discussion

Vote of Thanks Vasant Mehta – Vice Chairman, GJEPC

Farewell Tea 5.15